sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kärsivällisyyttä


Superdieetin foorumissa ihmiset päivittelevät jo muutaman päivän jälkeen että paino on pudonnot/ ei ole pudonnut X määrän kiloja. Se, että vaa'an lukema on tiistaina erilainen kuin maanantaina ei vielä tarkoita että minkäänlaista pysyvää muutosta olisi tapahtunut. Ihmiskroppa ei ole huipputarkka kone josta kaikki mikä sisään laitetaan tulee joko ulos tai kulututaan tietyllä kellonlyömällä. Kroppa voi reagoida vaikka minkälaisiin ympäristön muutoksiin ja varastoida nestettä tai tehdä tuhat muuta erilaista painoon vaikuttavaa muutosta. Niiden jotka haluavat välttämättä punnita itsensä joka päivä olisi parasta tehdä taulukko ja kehua muutoksillaan vasta sitten kun käyrän suunta on pysyvästi alaspäin. Kilo tai kaksi ei merkitse mitään, ainakaan suuremmissa bmi-luokissa. Niillä retostelu luo vain paineita muille.
Tuntuu että ainoa menestyksen merkki on pudotettujen kilojen määrä. Mitä enemmän on kadottanut sitä parempi, vaikka merkitystä on myös sillä kuka ne menetti ja millä tavalla. Tuskin kukaan dieetin suunnittelijoista haluaa tukea epäterveellisiä tai suorastaan typeriä painonpudotustapoja/-tahtia. Hurjan painonpudotuksen tapaiset muutokset ovat suorastaan mahdottomia ja sellaisiin lukemiin pyrkiminen ihan toivotonta. Siinä asettaa itselleen päämäärän johon ei voi koskaan yltää. Ehkä jotkut saavat yli kymmenen kiloa pudotettua mutta se vaatii jo ahkeraa treenausta ja matalia kalorilukemia (ja silti tuskin kaikki oli rasvaa).

Jotkut ovat kärsineet päänsäryistä ynnä muista kivuista ja jotkut taas tuntevat olonsa uskomattoman energiseksi. Itse en tunne olossani mitään merkittävää eroa. En ole noudattanut ruokavaliota pilkulleen joten syön hiilareita enemmän kuin muut. Olen syönyt marjojen lisäksi hedelmiä, koska marjat loppuvat pakkasesta kesken jos joka päivä syön parisataa grammaa marjoja. Ero joulunaikaiseen ruokavaliooni on tietysti valtava, mutta silti kroppani ei ole suuremmin ilmoittanut olevansa dietin puolesta tai vastaan (mitä nyt kapinoinut jatkuvaa vedenjuontia vastaan).Patience is not the ability to wait, but the ability to keep a good attitude while waiting.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti