sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Uskonpuutetta...Mua vaivaa uskon puute… Tiedän että tällaisella tahdilla tulen varmasti laihtumaan sillä kaloreita tulee vähemmän kuin kulutan. Tiedän että onnistumisen ja terveyden kannalta tämä hidas tahti on järkevä.

Siitä huolimatta sorrun välillä ajattelemaan että pitäisi olla tiukempi. Pitäisi syödä vähemmän. Pitäisi kieltää itseltään kaikki rasvainen ja kaloripitoinen ruoka. Pitäisi olla ankarampi ja ehdoton. Pitäisi viilata pilkkua ja laskea tomaatinpuolikkaan kalorit.  
Arghh…

Vuosikausien kamppailu kilojen kanssa on selvästi johtanut väärien laihdutustapojen iskostumiseen. Vaikka asiantuntijat kehottavat maltilliseen painonpudotukseen ja itsekin ymmärrän kaikki sen hyvät puolet, kärsimätön läski sisälläni ei malta odottaa. Kaikki tai ei mitään. Nyt eikä huomenna. Yksi moka ja koko homma on menetetty.

Muistutukseksi siis itselleni heikkojen hetkien varalle:
-         Nälkä ei ole laihtumisen edellytys!
-         Kun vatsa on täynnä kasviksia, mielitekoja ei tule niin herkästi
-         Yksittäinen herkutteluhetki ei tarkoita sitä että kaikki terveelliset tavat saa unohtaa!
-         Tämä ruokavalio on terveellinen ja hyvä (varsinkin entiseen verrattuna!). Se ei siis ole hukkaan heitettyä aikaa tai epäonnistunut, vaikkei muutamassa viikossa lähtisikään kymmentä kiloa
-         Kilojen hankkiminen on vienyt muutaman vuoden, joten niistä eroon pääseminenkään ei onnistu muutamassa kuukaudessa!
-         Vanhat tavat eivät katoa hetkessä. Mielitekoja tulee ja menee, niille ei tarvitse antautua
-         Uusien tapojen opettelu vaatii aikaa ja paljon harjoittelua!

2 kommenttia:

  1. Mun blogissani sinua odottaa tunnustus! :)

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä! Painonpudotus on kyllä niin rasittavaa touhua. Tuloksia syntyy niin hitaasti, että meinaa hermot mennä ja sitten luovuttaakin koko laihdutuksen suhteen, kun ei jaksa "kiduttaa" itseään dieeteillä.

    Itse aloitin xtravaganzan, jossa alussa tuloksia tulee nopeammin. Yritän sen avulla saada motivaatiota painonpudotukseen, jossa en oo aiemmin onnistunut juurikaan sen takia, että en jaksa odottaa kuukausia muutaman kilon tippumista.

    VastaaPoista